22 Haziran 2021 Salı

Terrier Maltese

Terrier Maltese

Terrier Maltese

Maltese, uzun, yumuşak, beyaz tüyleri olan küçük, zarif ve neşeli bir köpektir. Bu köpek ırkı akıllı ve kompakttır, bu da onu rahatça taşınabilir küçük bir köpek yapar. Maltese, küçük bir evcil köpek isteyen evlerde iyi sonuç veren büyüleyici bir kucak köpeğidir.,


Maltese Bakımı

Maltese'nın yumuşak tüyleri sürekli büyür. Birçok sahip, saçları kısa kesmeyi tercih eder ve bu, dalgalı ve kabarık bir kaliteye bürünür; diğerleri ceketi uzun ve akıcı tutar. Bu ceket türü nedeniyle rutin tımarlama mutlak bir zorunluluktur. Maltese, haftada iki ila üç kez fırçalanmalıdır (kürk uzun tutulursa günde bir defaya kadar). Birkaç haftada bir saç kesimi gerekebilir.

Malteselerin gözlerinin altında gözyaşı lekesi göstermeye eğilimlidir. Bu lekelerin çıkarılmasına yardımcı olacak ürünler bulunmaktadır. Bir Maltese'da gördüğünüz bu sevimli saç şekilleri veya topuzlar, tahrişi önlemek için tüyleri köpeğin gözlerinden uzak tutma amacına hizmet eder ve bu onları çok sevimli hale getirir. Ayrıca Maltese'nın burnunun yazın siyaha döndüğünü ve güneşe maruz kalmadıklarında solduğunu da not edebilirsiniz, bu da kış burnu olarak bilinir.

Bu cins diş ve diş eti problemlerini önlemek için diş hijyenine çok dikkat edilmelidir. Ağzının sağlıklı kalmasını sağlamak için köpeğinizin dişlerini her gün veya haftada en az iki ila üç kez fırçalamanız gerekebilir.

Bir olarak kabul hipoalerjenik köpek ırkı , bu hafif veya orta derecede köpek alerjisi olanlar için uygun olabilir. "Hipoalerjenik" terimi, alerji uzmanları tarafından tartışılır çünkü alerjiler, kürkten ziyade köpek tükürüğündeki proteinler ve tüyler tarafından tetiklenir. Ancak çok az tüy döken küçük bir köpek olarak, bir Maltese bu alerjenlerden daha azını salabilir.

Tüm köpekler gibi, Maltalıların da mutlu ve iyi uyum sağlamak için uygun eğitime ve sosyalleşmeye ihtiyacı vardır. Maltalı küçük bir köpek olduğu için bunları gözden kaçırmamaya dikkat edin. Cins zekidir ve bu nedenle hızlı bir öğrenicidir. Bazıları Maltalı'nın sevecen inatçı bir çizgisine sahip olduğunu ve eğitimin kesinlike olması gerektiğini düşünüyor. 

Maltalılar orta düzeyde bir enerji seviyesine sahiptir ve egzersize ihtiyaç duyarlar. Günlük yürüyüşler ve oyunlar gibi eğlenceli aktiviteler  Maltalı'nızın zihinsel ve fiziksel olarak uyarılmasına yardımcı olabilir. Cins, aşırı sıcağa veya soğuğa iyi tahammül etmez. Özellikle soğuk havalarda, Maltalıların astarı yoktur ve köpeğinizi dışarıda yürüyüşe çıkaracaksanız bir süveter sağlamalısınız.

Bir kucak köpeği ırkı olarak 2.000 yıldan fazla bir süredir, bir Maltese'nin sürekli insan ilgisine ihtiyacı olduğunu ve uzun süre yalnız bırakılırsa ayrılık kaygısı sergileyebileceğini bekleyebilirsiniz. Sürekli havlayabilir veya yıkıcı hale gelebilirler. Bu nedenle, gün boyunca evde olacağınız veya köpeğinizi evden uzaktayken yanınızda tutabileceğiniz bir ortamın olması önemlidir.

Hassas bir küçük köpek olan Maltese, köpeğin yaralanma riski nedeniyle küçük çocukları olan bir evde tavsiye edilmez. İyi huylu büyük çocukları olan aileler için uygun bir seçim olabilirler. Bir Maltalı ayrıca sahibini aşırı derecede koruyabilir ve havlama ve ısırma sergileyerek çocuklar ve diğer hayvanlar etrafında savunmaya geçebilir.

Maltalıların ev temizliği yapması zor olabilir, ancak onları dışarı çıkarmanıza gerek kalmaması için onları kağıt petle eğitmek de mümkündür.

 

Yaygın Sağlık Sorunları

Aşağıdakiler, dikkat edilmesi gereken bazı koşullardır:

  • Patellar Lüks
  • Çöken Trakea
  • Portosistemik Şantlar (PSS)
 



Terrier Maltese ilanı

1kedi1kopek.com internet sitesinde Terrier Maltese ilanlarını aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

Terrier Maltese İlanı

Terrier Maltese Satılık

Sitemiz üzerinden bir çok ilana ulaşabilir ilan sahipleri ile Terrier Maltese köpek ilanları için görüşebilirsiniz sitemiz ücretsiz hayvan sahiplendirme ve ilan sitesi olmasına rağmen bazı hayvan sahipleri Terrier Maltese hayvanları için satılık ilanı vermektedir.

Terrier Maltese Satılık

 


Terrier Maltese Fiyatı

Maltese fiyatlarıMaltese ve Teacup Maltese sınıflarına göre değişiklik göstermekle birlikte, maltese fiyat skalası.

Maltese İstanbul ilinde aşağıdaki fiyat aralığında piyasada satılmaktadır.


Endüşük Fiyat

3.500 TL

Ortalama Fiyat

6.000 TL

Enyüksek Fiyat

8.000 TL


Maltese fiyatları aralığını etkileyen faktörler öncelikle bu ırkın Teacup Maltese olarak sınıflanması etkilemekle birlikte diğer önemli neden ise şecere ve cinsiyet farklılıklarıdır. Maltese fiyatları Pandemi öncesin şu anki değerlerinden %40 a yakın daha düşük seyretmekteydi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder